5 tips voor een geslaagd saunabezoek

Of u nu voor de eerste keer een privé sauna bezoekt of een ervaren liefhebber bent: met deze tips wordt uw saunabezoek elke keer weer een succes.

Tip 1: Douche goed

Neem voorafgaand aan uw saunasessie een verfrissende douche. Gebruikt u parfum of gezichtscrèmes? Reinig uw lichaam dan goed: crèmes kunnen in de sauna smelten met prikkende ogen als gevolg, de warmte van de sauna zet parfum om in een onaangename geur. Het is bovendien belangrijk dat u uw lichaam zorgvuldig droog maakt, aangezien dit de transpiratie ten goede komt.

Tip 2: Drink voldoende

Het moge duidelijk zijn dat u in de sauna transpireert. Het is dan ook noodzakelijk om het verloren vocht tijdig aan te vullen. Drink voldoende water vóór en na uw sessie in de sauna. Een bijkomend voordeel is dat hierdoor afvalstoffen worden afgevoerd. Een alcoholische versnapering mag, maar we raden aan om dit niet te combineren met de sauna: alcohol onttrekt vocht uit uw lichaam.

Tip 3: Eet gematigd

Met een volle maag in de sauna? Liever niet. Uw gestel moet namelijk hard werken om het genuttigde eten te verteren. Zo moet het lichaam extra veel moeite doen om de warmte kwijt te raken. Aangezien niet eten ook geen optie is, raden we u aan om een lichte maaltijd te nuttigen. Neem bijvoorbeeld een heerlijke maaltijdsalade. Gaat u niet meer de sauna in? Dan kunt u wel meer eten en drinken.

Tip 4: Neem de tijd

Uw saunabezoek is geen wedstrijd of race tegen de klok. Neem dus de tijd en ga regelmatig even zitten of liggen. Zo komen lichaam en geest op adem en kunt u écht even ontspannen. Maak van uw bezoek aan de privé sauna ook geen stormbaan door gehaast gebruik te maken van de aanwezige faciliteiten. Laat uw lichaam geduldig wennen aan nieuwe omstandigheden en temperaturen.

Tip 5: Ga naar buiten

Al is het maar voor even: de frisse buitenlucht zal uw lichaam en geest goed doen. Neem bijvoorbeeld een heerlijke stortdouche om uw lichaam na de saunasessie weer op temperatuur te laten komen. Een plons in het verwarmde buitenbad is tevens een aanrader. Met een ruime ligweide in een natuurrijke omgeving kunt u bij De Meerkes ook buiten optimaal tot rust komen.