De historie van De Meerkes

Als u de vraag ‘kent u De Meerkes?’ aan een willekeurig persoon in Ravenstein stelt, krijgt u een volmondig ‘jazeker’ als antwoord. De Meerkes is van oudsher een begrip in de omgeving mede dankzij de rijke historie van het 17e eeuwse pand. Uw gastvrouw - mede eigenaresse Lisa Verhoeven vertelt u er graag meer over.

Van gerucht tot werkelijkheid

“Met een rieten dak en muren van gebakken steen was het een typische krukboerderij” zegt Lisa. “De plaatselijke bakker uit Ravenstein kocht het van een boerenfamilie”. Die toverde het overwoekerde pand rond 1979 om tot recreatieboerderij. “Er doken na een aantal jaren geruchten op dat mijn vader, Loet Verhoeven, de nieuwe eigenaar van het pand zou zijn” geeft ze aan. “Hoewel dit niet het geval was, wekte het wel zijn interesse”. In 1995 kocht Loet het pand en zo werd een gerucht toch nog werkelijkheid.

Bijzondere plannen

“Als nieuwe eigenaar had mijn vader De Meerkes als recreatieboerderij voort gezet. Na zes jaar zijn mijn ouders daarmee gestopt” aldus Lisa. “Het leek hun namelijk een fijn vooruitzicht om er te wonen, aangezien het complex zeer tot de verbeelding sprak”. En zo geschiedde. Als snel werd er een bestemming gevonden voor de bijgebouwen. 

Van recreatieboerderij tot sauna

“In 2005 bedacht hij het plan: een sauna voor eigen gebruik. Na een dag van inspanning lekker ontspannen... wie wil dat nu niet? Ook dit plan werd aangepast aangezien we via internet in aanraking kwamen met het begrip ‘privé sauna’.”

Wat Privé Sauna & Wellness De Meerkes anders maakt? “Onze professionele massages en verse bereide gerechten in combinatie met de natuurrijke omgeving: dat zie je niet zo snel bij andere privé sauna’s.” Al snel moesten we vanwege de beschikbaarheid gasten teleur stellen en werd het tweede bijgebouw in gebruik genomen en beschikken we uit twee accommodaties met een geheel eigen stijl.