Publieke sauna of privé sauna?

De ene gaat graag naar een publieke sauna, terwijl de ander liever een privé sauna bezoekt. Maar wat is een privé sauna? En wat zijn de voor- en nadelen van een privé sauna ten opzichte van een publieke sauna?

Naakt in het bijzijn van anderen

Veel mensen ervaren het als een grote drempel: naakt zijn in het bijzijn van anderen. Velen krijgen juist spanning door in adamskostuum tussen vreemde mensen te lopen. Hoewel u tijdens een bezoek aan een reguliere sauna regelmatig een badjas of handdoek draagt, kan dit toch zeer onwennig zijn. Het grote voordeel van de privé sauna is privacy. Omdat u en uw gezelschap de gehele saunaruimte huurt, loopt u geen vreemden of bekenden tegen het lijf. En dat is wel zo prettig.

Geen drukte en wachttijden

In een publieke sauna krijgt u meestal voor een dag of dagdeel, onbeperkt toegang tot de aanwezige faciliteiten. Hoewel er veelal meerdere sauna's en baden beschikbaar zijn, kan het er behoorlijk druk zijn. Zo kan het voorkomen dat u moet wachten om een bepaalde faciliteit te kunnen gebruiken. Daarnaast kunt u zich afvragen: “kan ik ontspannen met al die mensen om me heen?”. Bij een privé sauna kunt u ongestoord en in alle rust van de aanwezige faciliteiten gebruik maken. U hoeft dus op geen enkele manier rekening te houden met andere bezoekers.

Eten en drinken

Wilt u een dagje samen ontspannen? Dan is het prettig als u tijdens uw saunabezoek ook iets kunt eten of drinken. In een publieke sauna kunt u meestal in de bar of het restaurant een versnapering nemen. Dit is bij veel privé sauna’s helaas niet het geval. Daar waar dit wel wordt aangeboden, is de kaart meestal vrij beperkt. Bij Privé Sauna & Wellness De Meerkes kunt u echter wel genieten van lekker hapje of drankje. Van luxe belegd broodje tot smakelijk pastagerecht.

Iemand kennis laten maken met een privé sauna? Geef een heerlijk dagje ontspanning met de privé sauna kadobon.