Stress verminderen en sauna

We leven in een hectische wereld en de maatschappij is veeleisend. Al die moetjes en verplichtingen: ze kunnen veel stress veroorzaken. Zo nu en dan even een moment voor jezelf... wie snakt er niet naar? Deze ‘me-time’ is bovendien noodzakelijk om goed te kunnen blijven functioneren. Gaat u gebukt onder werkstress? Benut uw vrije tijd dan verstandig en lees hieronder hoe u weer even op adem komt.

Sauna tegen stress en spanning

Het is wetenschappelijk bewezen dat constante stress niet alleen een negatieve invloed heeft op onze hersenen maar ook op het immuunsysteem. Sterker nog: hoe meer de stressreactie chronisch wordt geactiveerd, hoe harder het achteruit holt. (zie: bron). Daarnaast kan langdurige stress het lichaam doen verzwakken waardoor het ontvankelijk wordt voor invloeden van buitenaf. Denk aan een verkoudheidsvirus, ziekte of infectie.

Wist u dat u met een frequent saunabezoek de stress tegen kunt gaan? Een regelmatig bezoek aan de sauna heeft namelijk een positief effect op uw stofwisseling, bloedsomloop én natuurlijke weerstand. Maar bovenal: de sauna helpt u om geestelijk tot rust te komen. Ten opzichte van een publieke sauna heeft u in de privé sauna meer privacy. Zo hoeft u tijdens uw ‘me-time’ geen rekening te houden met anderen… en dat is wel zo prettig.

Remedie om stress te voorkomen

De ontspanning van lichaam en geest is een deugdelijke remedie om stress te voorkomen. De omstandigheden dienen echter wel optimaal zijn. Hoe u écht goed kunt ontspannen? Weer negatieve prikkels en zoek een rustgevende plek op. Want zeg nu zelf: u ontspant toch ook veel liever in de natuur dan op een grijs industrieterrein? Privé Sauna & Wellness De Meerkes is gelegen in een prachtige omgeving: ideaal om met z’n tweeën even heerlijk te onthaasten.

Kom los van uw dagelijkse zorgen en reserveer uw saunabezoek.